Activiteitenaanbod

Winterdippen in combinatie met bootcamp:

Op specifieke tijden zal voorafgaand aan het Winterdippen Bootcamp vanuit Arctic devils aangeboden worden (30-45 min) Tijdens deze les worden er lichte kracht en conditie oefeningen getraind met behulp van je eigen lichaamsgewicht. Let op! Bij deze training wordt ook hardgelopen! Een zelfstandige w-up is uiteraard ook mogelijk.Tevens zijn er sportattributen aanwezig, waarmee voorafgaand aan het Winterdippen getraind kan worden.

Winterzwemmen in combinatie met Bootcamp:

Vanuit het Open Water Zwemmen zal het Winterzwemmen voortgezet gaan worden gedurende de winterperiode. Hierbij zullen er afstanden gezwommen gaan worden. Mogelijkheid met en zonder wetsuit.

Winterzwemmen deventer gezondheid arctic devils

Personal Training:

Arctic Devils biedt de perfecte omgeving om je eigen grenzen te ontdekken, om weer dichter bij jezelf te komen en weer zelfvertrouwen te ontwikkelen. De combinatie van bewegen en kou zorgen voor een bijzondere transformatie en zal de stress in je lichaam en geest binnen zeer aanzienlijke tijd doen afnemen! Binnen deze vorm wordt individueel aandacht geschonken aan rust, ontspanning en loslaten. Wordt weer baas over je eigen leven!

Voor meer informatie neem contact op met Julia via julia@arcticdevils.nl

IJsbadclinics:

Durf jij deze uitdaging met jouw team, familie of vrienden aan te gaan, neem dan contact op via julia@arcticdevils.nl.

Coolrunning:

Coolrunning is een nieuwe populaire rage. Om de positieve lichamelijke effecten t.o.v. van de kou optimaal te kunnen ervaren wordt bij Coolrunning, net als bij het winterzwemmen, ons lichaam bloot gesteld aan de kou door zo min mogelijk kleding te dragen tijdens het hardlopen. 3 tot 5 km zal hierbij op een rustige manier worden afgelegd. Locatie: Deventer, parkeerplaats de Worp.

Stiltesessies:

De stiltesessies zijn een variant op het winterdippen. Alleen bij de stiltesessies wordt er niet gesproken en deze vinden in het donker plaats. Er zal rustgevende muziek gedraaid worden, gebruik gemaakt worden van een Nepalese bel en klankschaal, om ervoor te zorgen dat je geheel kunt ontspannen en in contact kunt komen met jezelf en alles even los kunt laten.

Tijdens de persoonlijke en groepstrainingen neemt Julia je steeds weer mee op reis. Ze leert je de wereld ontdekken buiten je comfortzone, zodat je je eigen krachten en zelfvertrouwen zult ontwikkelen, en een betere versie van jezelf zult worden.

parachutespringen met 16 Arctic Devils vliegveld Teuge 2021

Wanneer winterzwemmen:
Vanaf oktober t/m maart (begin van de lente)

Start winterseizoen
21 oktober 2023

Tijden & Locatie:

 

Woensdag: Locatie Gorsselaar/ Schurinkshof 

08.00 – 09.00 uur Winter/IJszwemmen (Gorsselaar)

18.45 – 19.30 uur Stiltesessie/Dippen (Schurinkshof)

Vrijdag: Locatie Gorsselaar 

08.00 – 09.00 uur Winter/IJszwemmen (Gorsselaar)

19.00 – 19.30 uur Dippen IJssel Meadows Deventer (1x per maand totdat het overstroomd)

19.00 uur Cool Running Parkeerterrein de Worp Deventer (niet wanneer er gedipt wordt bij Meadows)

Zaterdag: Locatie Gorsselaar

08.30 uur Bootcamp/W-up (Julia)

08.45 uur Run-Dip-Run (Chrystel)

09.00 uur Dippen Julia

9.15 uur Bootcamp Julia

10.00 Winter/IJszwemmen

Zondag: Locatie Schurinkshof

08.15 – 08.45 uur Bootcamp / W-up (Julia)

09.00 – 09.15 uur All together Dip

09.45 – 10.45 uur Winterzwemmen met wetsuit.

Volle maan zwemmen: wordt dit seizoen echt zwemmen met verlichting in boei (zou zelfs met wetsuit kunnen om wat langer te kunnen zwemmen maar alleen als iedereen dat dan heeft!) Duur uiteraard afhankelijk van watertemperatuur. Er zal dit seizoen helaas geen kampvuur bij de volle maan meer zijn.

Weersomstandigheden:
Bij elk weertype zal er gezwommen blijven worden (met uitzondering van onweer). Dit zorgt ervoor dat de uitdagingen elke keer weer anders zullen zijn.

Benodigdheden voor het winterzwemmen/dippen:

– Belangrijk: De ingevulde gezondheidsverklaring!! Afgeven bij aankomst. Zonder verklaring is deelname niet mogelijk! Druk hier om de gezondheidsverklaring te downloaden.

– Badkleding

– Badslippers

– Surf of waterschoentjes (surfschoentjes/handschoentjes ter bescherming van de kou (3 mm   neopreen is voldoende)

– Badjas

– Muts

– Headlight bij avondactiviteiten verplicht

– Handdoek

– Eigen beker voor koffie/thee

– Trek makkelijk zittende sportkleding aan. Niet te strak.

– Eigen thermosfles warm water