Recensies

Mirjam Minneboo | Apeldoorn
Lees verder
Dit jaar voor het eerst meegedaan met het winterzwemmen oftewel ijs dippen bij de Arctic Devils, onder de bezielende leiding van Julia Zeën. Wat een ongelooflijke ervaring! Waar ik eerst nog twijfels had en me serieus voor mijn 1e dip afvroeg of dit nu wel een slim plan was, nam Julia mj (figuurlijk) mee aan de hand om samen dit avontuur aan te gaan. Eerlijk, enthousiast en mij volledig "in control" laten, durfde ik mijn eerste dip aan. En wat was dat gaaf! Wanneer je nog twijfelt of je dit es zou meemaken...DOEN! Julia weet zoveel, kan al je vragen beantwoorden en neemt je mee in de wereld van kou. Die daarna nooit meer hetzelfde is. Dank je wel Julia voor jouw vertrouwen in mij, dat ik het kon!
Kirsten Raasveldt | Deventer
Lees verder
Ik wilde mij niet mee laten slepen door de negatieve spiraal van de Covid-19 pandemie. Ik had behoefte om in de natuur te zijn. Arctic devils kwam op mijn pad. Vanaf januari zwem ik samen met mijn dochter (16) 2x per week onder begeleiding van Julia Zeën in natuurwater, de Ijssel of Bussloo. Wat een energie en positiviteit heeft ons dat geleverd. Het enthousiasme en vertrouwen van Julia heeft ervoor gezorgd dat ik grenzen heb verlegd en meer wilskracht heb gekregen. Dankbaar voor het avontuur wat op mijn pad is gekomen.
Jolie Jacobs | Beekbergen
Lees verder
Hartelijk bedankt Julia voor het dippen afgelopen winter. Wat focus in combinatie met aanmoedigingen uitleg met een mens kan doen. Geweldig gewoon waartoe ik in staat was en het bleef altijd mijn eigen keuze. Het maakte me fysiek en mentaal erg sterk. Ik voelde keer op keer een oerkracht opborrelen en dat kon ik zo goed gebruiken. Met je positiviteit, enthousiasme, vrolijke uitstraling, kennis en zorgvuldigheid zorgde je ervoor dat elke dip weer een totaal andere belevenis was. Hoogtepunt: Het dippen in een ijswak met de schaatsers op de achtergrond @ Bussloo! Ik wens jou, mooi mens als je bent, en je Arctic Devils alle goeds toe.
Beatriz van Dijk Avila | Apeldoorn
Lees verder
Dit jaar heb ik samen met vriendinnen voor het eerst meegedaan aan winterzwemmen. Voor mij was het de eerste dip in ijskoud water. Het is al een wonder dat ik überhaupt in een meertje zwem, waarvan ik de bodem niet kan zien. Heb een paar jaar op Sint Maarten gewoond. Wat was het een mooie en leerzame tijd. Ik had echt niet gedacht dat ik dit zou kunnen. Het mooie van winterzwemmen is dat ik geleerd heb om me af te schermen. Lekker in mijn eigen bubbeltje te zitten en aan niets anders te denken. Dit vind ik altijd erg lastig. Tijdens het winterzwemmen is mij dit vanaf het eerste moment wel gelukt. Ik ben hier zo blij mee! Bedankt Julia voor je goede begeleiding. Je doet echt zo vol passie. Blijf dit zo doen!
Lia | Apeldoorn
Lees verder
Jeetje wat een avontuur! Ik ben begonnen in januari met o.a. het idee wat meer uit mijn hoofd te komenen meer in mijn lijf. Nou, en of dat gebeurd. Het frisse water dwingt je naar het je lichaam te gaan luisteren. Winterzwemmen is grenzen opzoeken en verleggen. Dit alles onder toeziend oog van Golden Devil Julia! Julia laat je letterlijk en figuurlijk niet in de kou staan. Met haar enthousiasme en bekrachtiging weet ze je elke weer weer een stukje voorbij je grenzen te brengen. Geweldig te merken dat je meer (aan) kunt dan je denkt! Een mooie les, Ook voor buiten het winterzwemmen om. Tegelijk is het ook gewoon fun met de groep! Dus lid worden van de Devil-club. Niet denken maar DOEN!
Linda S | Okkenbroek
Lees verder
Was heerlijk, Goede begeleiding van Julia
Esther Werner | Deventer
Lees verder
Fijne enthousiaste begeleiding. Top ervaring!
Sabine | Deventer29
Lees verder
In het begin was ik nogal sceptisch, want ik heb het nogal snel koud. Maar toen ik werd gevraagd een keer mee te gaan ben ik de uitdaging aangegaan. Al na de eerste duik wist ik het, ik wil meer. Sinds ik ben begonnen met het winterzwemmen voel ik me fitter en energieker. Het lijkt soms alsof ik de hele wereld aan kan nadat ik een duik heb genomen in het koude water. Het voelt elke keer weer als een overwinning. Bovendien is het heel gezellig om lid te zijn van de Arctic Devils. Julia is erg enthousiast, en dat is erg aanstekelijk.
Saskia | Steenenkamer64
Lees verder
Zwemmen met de Artic Devils? Staat voor: * een Arctische ster met heel vele kanten (logo) * heeeel veel plezier * enthousiasme * motivatie om (door c.q. erin) te gaan * alle gekheid op een stokje * dolfijn op een dolfijn  * voor iedere leefijd, tot die van mij aan toe (64) kortom:  goed voor lijf & leden & humeur!
Mike van Beusekom | Deventer36
Lees verder
De kou was mijn grootse vijand tot dat Julia mij had geïntroduceerd met het winterzwemmen. Dit concept sprak mij aan, en ben sindsdien trouw elk seizoen weer aanwezig. Zelf ben ik een fanatieke sporter, en tevens personal trainer. Het was dan vanzelfsprekend dat de benefits van dit concept snel boven water kwamen. Mijn weerstand kreeg een boost, en ik herstelde vele malen sneller dan voorheen (blessures & actieve spier herstel). Ik slaap dieper en ben fitter. Al met al heb ik geen reden om niet te gaan, los daarvan is de sociale interactie ook hoog bij de Devils. Het is altijd een leuke, vrije, open en fijne sfeer. "Once the Devils reach the ice, they will embrace mother nature will to survive".
Ron Wubbena | Deventer57
Lees verder
Winter 2018, ben ik verhuisd naar Deventer. De eerste dag dat ik naar mijn werk fietste, keek ik even met verbazing in de IJssel, waren ze daar NU aan het zwemmen? Nu ben ik best wel wat koud water gewend. Ik duik al jarenlang, en heb ook meerdere (ijs)duiken in koud water gemaakt, maar in je zwembroek vrijwillig in ijskoud water? Steeds zag ik die mensen weer zwemmen, en het begon bij mij steeds meer te jeuken. Dat wilde ik ook! In 2020 kwam ik Julia tegen bij de duikvereniging. Ze vertelde dat ze aan winterzwemmen deed, en dat ze er de volgende ochtend weer vroeg in zou liggen met de Arctic Devils. Dus ik vragen of ik mocht komen kijken. Ja hoor!! Ik met mijn camera naar Bussloo en foto’s maken. Wederom begon het te knagen. Diezelfde week heel wat appjes over en weer met Julia, en 20 februari stond ik daadwerkelijk aan de waterkant, in mijn zwembroek. Het water in en schreeuwen, kopje onder, en na een paar minuten er weer uit. Koud, heel koud, maar wat voelde ik mij heerlijk die dag! Net alsof er extra energie door je lichaam stroomt. Nu, eind zomer ben ik weer helemaal klaar voor een hopelijk hele koude winter!
Veronique | Deventer51
Lees verder
Deze koukleum werd uitgedaagd om mee te gaan winterzwemmen. Het was oktober en het water 15'C..brrrr, maar ik zat...en wel tot aan mijn nek in t koude water. Wauw wat was dat fyn en leuk. Vanaf dat moment was ik verkocht en zwom ik elke week met de Arctic Devils. Tot zelfs een dikke laag ijshakken toe, bij een watertemp van 1'C, om heerlijk te poedelen in een wak. Mijn ervaring bij het winterzwemmen is dat je je de hele dag krachtig en energiek voelt, en vervolgens weer uitkijkt naar het volgende zwemmoment. Ik ga het 3de zwemjaar in en beleef t elke keer weer anders. Vooral ook de ochtendmomentjes met de opkomende zon zijn echt een hele mooie beleving! Denk dat ik op deze manier wel 100 ga worden 😉
Chrystel | Wilp39
Lees verder
Het winterzwemmen is voor mij elke keer weer een prachtige ervaring waarbij mijn lichaam en geest perfect verbonden zijn met de natuur. Het geef me een moment voor mezelf, elke keer een nieuwe uitdaging en een rustige mindset .
Margot | Geertruidenberg52
Lees verder
Drie jaar geleden ben ik begonnen met winterzwemmen. Het koude water biedt je een fysieke en mentale uitdaging. De gezonde spanning vooraf en de euforie nadien. Ik had daarnaast als extra reden, een auto immuun ziekte die een flinke boost kon gebruiken, en die ook kreeg door het koude water. De medische resultaten logen er niet om, alleen maar vooruitgang! Koude watertemperaturen zijn geweldig maar een dikke laag ijs is natuurlijk het ultieme. In maart was dat zover. Gewapend met hamer, zaag, bijl en machete hebben Julia en ik een wak gehakt. Daarna hebben we ons in het wak af laten zakken. Dat behoeft de nodige training, voorbereiding en concentratie. Je moet winterzwemmen nooit licht nemen, en altijd verantwoordelijk bezig blijven. Maar als je dat doet, kan je je geen groter euforisch gevoel voorstellen dan in een zelf gehakt ijswak te zitten. De moraal van dit verhaal, winterzwemmen is in mijn optiek een ervaring die iedereen moet meemaken. Het verrijkt je leven en innerlijke groei. Het begin is niet 'makkelijk', maar daarna zou je willen dat je jaren eerder begonnen was.
Denise | Enschede32
Lees verder
Hoe het allemaal begon!?! Het kwam tot stand omdat ik werd uitgedaagd door een stel fitnessmaatjes om 1 x mee te gaan winterzwemmen bij Julia. Maar deze uitdaging werd al snel omgezet in een steeds terugkerende bezigheid het werd bijna een sport, ik merkte al heel snel dat mijn concentratie beter werd, mijn focus omhoog ging en ik nauwelijks tot helemaal niet vatbaar was voor griepjes en verkoudheid ten opzichte van mijn collega’s vrienden en andere naasten! Steeds sterker en fitter werd ik door de hulp van Juul en de motivatie van de groep. Het groepsgevoel en mijn fittere ik maakt dat ik elk jaar graag weer met een mega gemotiveerd gevoel deelneem aan de Arctic Devils.#challengeyourself#motivation#breathing#health#nature#stayingclosetoyourself
Vorige
Volgende