Gezondheid, Mind & Body

Doordat onze lichamen met onze comfortabele leefstijlen gewend zijn geraakt aan warmte en comfort, wordt ons immuunsysteem passief, en dus steeds vatbaarder voor invloeden van buitenaf, waardoor ziektes, depressies en stress ontstaan.

Waarom winterzwemmen?

* Versterken van je immuunsysteem

* Betere gezondheid

* Betere lymfatische circulatie, cardiovasculair systeem 

* Lekkerder in je vel

* Tegen stress, burn-out en depressie

* Gewichtsverlies

* Verbinding met jezelf

* Trainen van je mindset

* Betere doorbloeding van je huid

* Kick en energieboost

* Aanmaak van bruinvet

* Beter slapen

Ben jij iemand die van (extreme) uitdagingen houdt, veelal in zijn hoofd zit, en dagelijks duizenden verstikkende en belemmerende gedachten heeft, het winterzwemmen als fantastische ervaring wil afstrepen op zijn bucketlist, bootcamp wilt combineren met winterzwemmen, van dergelijke lichamelijke klachten af wil komen, graag onder de mensen wil komen, last heeft van angsten en onzekerheden, moeilijk grenzen aan kan geven, last heeft van stress of burn-out, last heeft van winterdepressies etc? Dan ben je bij de Arctic Devils aan het goede adres. Een winterdip is namelijk zelden zo positief geweest!!! Tijdens het winterzwemmen kan je aan niets anders meer denken dan alleen maar aan die heerlijke verfrissende kou en vooral aan jezelf!

Ga jij die koude sensatie aan?

Of gaat jouw voorkeur liever uit naar de warmte?
Het zomerprogramma biedt een veelzijdig sportprogramma aan met diverse outdooractiviteiten. Ook hierin zal Arctic Devils je uitdagen het beste uit jezelf te halen.
Bij de volgende medische beperkingen wordt geadviseerd niet te gaan winterzwemmen:
Te denken aan epilepsie,  hoge bloeddruk (waarvoor medicijnen moeten worden ingenomen), nierfalen,  blaas- of schildklierklachten,  koorts, kanker,  zwangerschap, hart- en vaatziekten. Bij twijfel wordt vanuit Arctic Devils geadviseerd overleg plaats te laten vinden met uw persoonlijke arts, alvorens er deel wordt genomen aan de activiteit van Arctic Devils
* Deelname geschiedt altijd op eigen risico 
*Er is een AED aanwezig!

Gezondheidsverklaring

Het is verplicht om een gezondheidsverklaring in te vullen voordat je begint bij Arctic Devlis. Deze kan je hier downloaden